I just want to be bothered with real love.

Torsdag 26 januari 18:44 Krabi

Hej vanner!

Det har hant en hel del sen jag senast skrev. Vi har varit pa Phi Phi Island som ar en riktig paradiso. Vi gillade den on bast hittills. Vi akte ut med en o och sag stranden dar filmen "The Beach" spelades in, var pa en strand med massa apor, snorklade osv. Men den roligaste handelsen kan nog ha varit nar Frida thaiboxades. Hon var sa grym och vann! Men hennes blamarke pa benet dagen efter ar det storsta jag sett. En riktig kampe.

Iforrgar akte vi till Krabi och igar fick vi besok av.. mamma! Ah sa glad jag blev av att se henne. Att fa lite trygghet i tillvaron. Frida och jag har klarat oss valdigt bra tillsammans, och vi har blivit som riktiga systrar. Men mamma ar alltid mamma. Hon hade tagit med sig massa bocker, klader, godis (!) osv till oss. Da blev vi glada. Hon ska stanna en vecka och vi ska se om vi kan aka ut till en o eller sa.

Nasta destination blir nog Kambodja forresten. Det ar ju ett valdigt korrupt och politiskt fortryckt land. Sa det lar ju bli svart i en del situationer men jag tror det kan vara nyttigt. Jag vill ju studera utveckling och internationella relationer sedan sa jag tror det kan vara nyttigt att i praktiken se hur forhallandena kan se ut i en del lander.

Lite bilder:


Nar vi sag den har skylten tankte vi "say what?"

Vi var tvungna att ta kort pa min sallad till min mat. Trodde det var ett skamt.

Seriost?

Sen sag vi apor!

Dom var sota som kom fram och ville halla en i handen.

Maya Beach! "The Beach stranden"

Som visade sig vara en riktig turistfalla..

Jag och Fridaco!

Frida och mamma dricker ol hela tiden. Kanner mig som ett barn nar jag ar med dom..

Finfinfin.

Yo y mi madre

Stranden vi var pa idag!

Nu ska vi satta oss pa massa balkong och sedan ska vi ut och ata. Vi har det bra vi. Puss!

.

Onsdag 18 januari 17:01 Koh Tao

Hej!

Vi ar fortfarande kvar pa Koh Tao. Idag kommer Frida forhoppningsvis ha tagit sitt dykarcertifikat sa ikvall ska vi nog fira lite. Imorgon ska vi vidare till on Phi Phi Island dar dom spelade in filmen The Beach. Igar hade Frida tyvarr ont i orat sa hon kunde inte dyka, men vi hyrde en moped (vet att du inte blir glad mamma men det gick bra) istallet och det var sa kul! Frida ville borja kora men nar hon inte kunde starta den (eller hitta tanklocket..) tog jag som gammal cross och moppetjej over. Vi korde ut pa sma vagar och kom till ett jattefint stalle som hette Freedom Beach. Dar at vi lunch pa en mysig restaurang med soldack och sedan badade vi! Efter det korde vi ut pa dom sma vagarna igen, Frida korde och jag satt bakom och sjong "cool rider". Pa kvallen gick vi till en frisor som klippte och fargade mitt har for 260 kr. Kandes som ett overkomligt pris.


Utsikten fran stallet vi at lunch pa igar. Det var sa vackert!

Vi sag en cool katt..

Sen badade vi!

Och solade.

Solade lite mer.

Sen tog vi moppen hem. Vi var nog de enda som anvande moppehjalm..

Sen tog Frida kort pa hur mitt har blev. Hon tyckte det blev sa lent sa hon pillade pa det hela kvallen.. Haha.

Vad jag bryr mig om nu ar att du kommer nara.

Sondag 15 januari 17:10 Koh Tao

Hej!

Jag har inte the time of my life just nu kanske. Igar borjade vi pa dykarkursen for att ta certifikat. Nar jag kom hem efter det sa kande jag mig inte alls bra. Jag hade feber och fros konstant. Da kande jag att jag inte ville fortsatta kursen. Kanns inte sa vart att lagga ner tva veckors budget pa nagot nar jag inte mar bra. Da gick vi till dykarcentret och jag sa att jag ville hoppa av men sjalvklart betala for dagen jag hade gatt dar (vilket endast bestod av att kolla pa en film fran 90-talet om hur dykning gick till..) Dock verkar dom inte tro mig sa nu vet jag inte om jag far mina pengar tillbaka.

Det gor mig verkligen ledsen att alla har ar sa, ursakta utrycket, pengakata. Dom kanske ar tvungna att vara det men samtidigt undrar jag vart empatin finns? Har ar devisen inte "behandla andra som du sjalv vill bli behandlad" utan snarare "behandla andra sa du far deras pengar". Vi har stott pa det flera ganger. Det viktigaste jag har lart mig pa resan ar att lite pa min magkansla. De gangerna jag inte gjort det sa har saker och ting inte gatt sa bra. Sen ska man naturligtvis inte dra alla over en kam och blabla, men generellt. Det ar det intrycket jag har fatt. Tidigare idag skulle jag ta en varm dusch (som vi betalat extra for) for att jag fros sa mycket, och det fanns inget varmvatten. Da borjade jag grata.

Just nu kanner jag att jag saknar mig familj. Jag vill att Eric foljer med mig till dykarcentret och pratar dom tillratta (kanner typ "ni ar inte snalla mot mig sa nu hamtar jag min pappa!"). Jag vill sitta pa en restaurang med mamma, ata god mat och prata om allt som hant. Jag vill att Ellen ar har och att hon inte aker ivag. Jag vill se allt hon gor och uppleva allt med henne.

Nu har jag klagat valdigt mycket men jag har det bra. Har lite hemlangtan bara. Men det blir bra. Nu ska jag ga och ata nagot, har inte gjort det pa hela dagen. Dom har varldens godaste pannakakor har som man koper fran stand. Igar at vi med banan och nutella, det kostar typ 6 kr. Nu ska jag ga. Fast hon jag ska betala till har somnat sa jag vet inte riktigt hur jag loser det har.

Ha det bast! Hejda!

Jag vill leva livet varje dag.

Fredag Koh Thao 18:39

Here we go again. Igar satte jag mig vid datorn och skrev ett langt inlagg, sen gick det inte att ladda upp bilder och sen forsvann all text nar jag skulle publicera det. Svor hogt pa svenska sa jag fick sitta en halvtimme till men det gick fortfarande inte. Sa vi forsoker igen.

I sondags styrde vi riktningen mot on Koh Phangang. Efter en flera timmars lang buss och batresa kom vi antligen fram. Val pa on markte vi att vi hade bokat hotell pa andra sidan on sa vi delade taxi med nagra och efter en halvtimme slappte dom av oss mitt i ingenstans och vi forstod ingenting. Da kom en jeep fran hotellet som hamtade upp oss, han sa att det skulle bli en "bumpy road" tillbaka och det blev det minsann. Ramlade ner pa bilgolvet flera ganger. Vi var valdigt skeptiska just da. Men nar vi kom fram sa skrek/hopade vi av lycka. Det var rena paradiset. Helt avskilt och fantastiskt. Bottle Beach hette stranden vi bodde pa och vi bodde i bungalows. Dar levde (bodde, at, drack) for 100 kr/dagen. Valdigt avslappnad stamning. Det var ingen uppdelning bland befolkning och turister utan alla var en i ganget.

Sen dess har vi varit pa full moon party, legat pa stranden, gatt i djungeln, firat Fridas fodelsedag och mycket mer.

Vi har det mycket bra hur som. Nu ar vi pa on Koh Thao och imorgon ska vi prova pa att dyka.


Frida solar i Patong. Hennes mage brandes sonder totalt.. Vill inte saga vad var det jag sa men.. vad var det jag sa.

Vi gick en kvallspromenad pa stranden.

Pa full moon party gjorde vi bodypainting. Har ar dagen efter och jag gjorde tydligen ett peacemarke.

Jag, Markus och Frida firade Fridas 20 ars dag med middag pa stranden. Det var perfekt!
 
Sen tog vi en drink. Vet inte vem snubben langst till vanster ar..

Sen gick i upp for ett berg i djungeln i 3 (!!!) timmar. Dom andra klev pa med sina langa ben och jag hade det kampigt bakom dom och fick typ klattra dar dom elegant klev. Valdigt orattvist.

Men det var fin utsikt sa det var helt vart det.

Eller nastan iallafall...

Ha det bast dar hemma sa hors vi nar vi hors. Kram!

Patong 18.53.

Klockan ar tre pa natten (morgonen?) och vi sitter i en buss till Patong. Jag sitter vid fonstret och ser ut pa den morka natten med laten Shout out loads-Tonight I have to leave it i mina oron. Fonstret ar lagat med silvertejp och jag tanker att vad skont om allt kunde fixas med silvertejp. Utanfor kor folk pa mopeder utan nagra trafikregler alls. Frida som sitter bredvid mig tar upp sin yoghurt med katrinplommon och sager att det dar kommer minsann satta fart pa magen. Vi skrattar hogt och killarna framfor oss ger oss irriterade blickar. Men vi bryr oss inte, inte en cell i vara kroppar kunde bry sig. Det enda vi bryr oss om ar att vi ar har och vi kan gora exakt vad vi vill. Jag ler for mig sjalv och kanner att jag ar lycklig. Jag har alltid varit rastlos sa det har livet passar mig perfekt. Och det gladjer mig att jag har sa bra saker att komma hem till. Jag pillar lite pa silvertejpen och tanker att vi ar pa vag mot en ny stad, vi ar pa vag mot en ny dag.

Hej vanner! Var halsad!

Nu ar vi i Patong efter en 14 timmars lang bussresa. Nar vi kom fram hade vi ingen aning om vart vi skulle. Nar vi stod dar med kartan upp och ner kom det likt anglar fram tva killar till oss och fragade om vi ville dela taxi till Patong och vi tankte varfor inte. Det ar valdigt turistigt har sa vi aker redan imorgon till on Ko Phangang. Vi ska pa ett sa kallat full moon party, vet inte riktigt vad det innebar men det blir nog kul. Vi delar ett rum har med tio andra personer. Det ar inte kul! Igar nar jag lag i sangen skulle jag kolla pa Frida och da ser jag till min forskrackelse att killen som ligger i sangen bredvid ligger helt naken. (PANIK!!) Var tvungen att kolla upp i taket, andas, kika igen och se om jag sag i syne men icke. Da gick vi ut. Han var tysk.

Annars har vi det bra. Solar och badar mest. Jag skulle lagga in bilder men det blev inte av. Okej, arligt talat vet jag inte hur man gor. Jag har inte blivit mer teknisk pa den har resan om man sager sa. Nu ska vi ut och ata nudlar! Ha det bast. Jag saknar er.

"Inte en cell i min kropp kunde bry sig"

Torsdag 14.14 Bangkok

Man kan val latt saga att Bangkok har tagit oss med storm. Varmen har ar helt underbar men nu kanner vi oss ratt klara med Bangkok. Just nu sitter vi och vantar pa en buss som ska ta oss till Phuket. Vi lar stanna dar nagra dagar och sedan ska vi bege oss ut till oarna. Forsta on blir nog Ku samui (vet inte hur det stavas). Sedan ska vi till Krabi.

Igar var vi ute och festade lite. Traffade en kille som hette Matt som jobbar med att filma dokumentarer for BBC. Han var genuint trevlig och han ska till Kambodja vilket verkar sjukt nice. Vi kanske drar dit, vem vet? Det ar det som ar sa harligt- vi kan gora vad vi kanner for. Men vi ar forsiktiga. Fast igar blev vi lurade av en tucktuckforare. Regel nr 1 som backpacker:

- Var inte naiv och kom ihag att inget ar gratis.

Allt handlar verkligen om business har och det ar lite trakigt. Det ska bli kul att aka ut pa oarna, jag ar lite rastlos. Men det har livet passar mig bra just nu och jag ar sa glad nar jag tanker pa att jag har bra saker att komma hem till.


Hemsk bild! Naval, vi var pa McDonalds och jag grat av lycka nar vi stod i kon..

Min vapendragare och partner in crime. Vi ar en bra duo.

Jag Matt efter nagra Singha. Det syns..

Det har ar Matthew men han var sjuuukt lik Russel Crowe. Helt galet.

Har aker vi lite tucktuck som ar helt livsfarligt.

Vi gor lite sightseeing ocksa. Har var vi pa Gold Mount, ett tempel med massa munkar.

Vi ater for 5 kronor om dagen. Det ar sjukt!

Den har bilden far avsluta det har inlagget och den avslutade utekvallen igar.

Ha det bast i Sverige. Jag saknar er mina vanner och familj, men jag har det bra. Jag ar lycklig.

One night in Bangkok.

Bangkok mandag 7:15

Hej! Nu ar vi i Bangkok efter en lang resa. Nar vi landade i Berlin for en mellanlanding pa 10 timmar sa traffade vi var gamla larare Jonas Hagung. Sjukt otippat! Han vantade pa en van fran samma plan och vi foljde med dom till svenska kyrkan och at frukost med dom och sen gjorde vi stan. Dom var sa snalla! Vi sag sevardheter och Jonas bjod pa korv.

Pa planet till Bangkok firade vi nyar ocksa. Personalen gick runt med skumpa, valdigt kul. Val framme i Bangkok delade vi taxi med tva svenska tjejer till Khaosan road. Det ar sjukt varmt har! Vi stannar tre dagar till och sedan beger vi oss vidare. Vi har kopt en karta och imorgon ska vi planera lite. Vi vill ut pa nagon o eller upp till bergen. Vi har det sjukt bra har i alla fall. Idag var vi pa zoo forresten. Och juste en acklig sak. Inatt kunde jag inte sova sa jag lyssnade pa musik och at jag godis i sangen (tack jennifer du ar bast!!). Nar jag vaknade pa morgonen var det bedbugs i hela pasen och dom hade bitit mig pa kroppen sa jag var helt rod. Vi skrek ratt hogt da.. Sa nu har vi lart oss att inte ha mat i sangen..


Vart hotellrum, ratt fint faktiskt.








































Frida nar igar nar vi at mat

Jag med latt jetlag..

Fridas drom gick i uppfyllelse nar hon fick halla i en orm..

Hinner inte ladda upp mer bilder nu! Nu ska vi ut och ata och sen se vad Bangkoks uteliv har att erbjuda.

RSS 2.0