Deep talking

Att ha ett distansförhållande kan vara riktigt jobbigt. Förra terminen så träffades jag och Torkel bara 3 gånger, och det är inte okej. Självklart så känner jag att Torkel är min pojkvän och vi älskar varandra och så. Men om jag ska vara ärlig så känns det inte som ett riktigt förhållande i de stunderna. Varför vi träffades så få gånger var flera olika anledningar. Inför den här terminen så har vi bättrat oss och vi har redan bokat flera resor till varandra.

Jag älskar Torkel så otroligt mycket och därför tycker jag att det är väldigt jobbigt att vara utan honom. När det blir för jobbigt så försöker jag att inte tänka på honom för att det gör för ont. Men jag inser att det inte går. När man försöker att inte tänka på  något som man mår bäst av så är det ingen idé. Nu väljer jag att tänka på honom istället även fast det gör ont, och försöka tänka positivt. Nåja ibland iallafall.

Om jag inte hade haft mina vänner som är så underbara och pratar med mig om det så vet jag inte vad jag hade gjort. Det funkar inte att hålla så mycket inom sig. Till slut så brister det. För mig har det brustit flera gånger men då har de alltid funnits där för mig. Jag vet inte vad meningen med livet är, men jag är övertygad om att en av de sakerna är att må bra.

Jag vet egentligen inte varför jag började skriva om det här. Det var nog för att jag för en stund sen prata med Elin och då insåg jag hur jävla mycket jag uppskattar mina vänner. Och min familj. Och Torkel. Och allt som gör mig glad. Och livet. Ville bara skriva ner det för jag tror att det är viktigt att verkligen tänka igenom vad som är viktigt för en i livet.

Fattas bara att jag ska få dålig syn

Tänk er att ni har en klump med ståltråd, tänk sen att ni sväljer den. Så känns det varje gång jag sväljer. En "rolig" sak är att jag har lock för öronen och ingen röst. Känns som att vara döv och stum.

Det går fortfarande inte att ladda upp bilder och det gör mig galen.

Oh No.

Ojojoj. Jag blev så mycket sämre under natten. Nu har jag i princip ingen röst kvar. Ska se till att bara vara hemma och kurera mig nu, och göra klart en naturkunskapsinlämning.

Bloggar mer under dagen. Hörs!

Riot.

Denna dag mår jag inte bra. Har huvudvärk, mår illa och har fruktansvärt ont i halsen. Var ute med hundarna och var i stallet ett bra tag lite tidigare idag. Inte bra. Vi har 15 minus här på landet och mina lungor och min hals blev så mycket värre efter det. Nu låter jag typ som mamma i Simpsons.

Well. Helgens planer är typ plugga. Kan ändå inte gå ut när jag mår dåligt så det får bli så istället. Imorgon ska jag även göra en rolig sak, tror jag, men det kan jag inte berätta om än. Jaja. Nu ska jag sova och hoppas att jag inte kommer spy i natt. Just nu känns det som jag kommer göra det.

Godnatt!

Ge mig Thailand, värme, sol och en elefant. Då blir jag glad.


c

Jag blir så arg för att det inte går att ladda upp bilder.

Men lugn jag jobbar på det. Godnatt! <3

Spanien, here we come!

Okej. Det förra inlägget kanske inte var så kul att läsa. Mina föräldrar är skolchefer och biträdande rektorer så jag är hjärntvättad av skolprat. Kommer ihåg när jag gick trean och vi skulle lista 3 saker som var viktigast i våra liv. Jag skrev att utbildning var en av dem. Jesus sånt skriver man ju inte som liten. Tror jag inte ens visste var det var.

Jag kan berätta en rolig sak iallafall. Nu har vi bokat resan till Spanien! Den 20-25 mars. Mycket roligt, mycket bra. Frågan är bara vem jag ska sova hos. Jag tar ju hem två spanjorer eftersom att jag tar Amandas för hon kunde inte ta hem någon. Time will tell.

Nu ska jag plugga spanska!


Helt sjukt.

Jag blir så upprörd. Idag på handledartiden tog jag upp en sak som jag har tänkt på länge. I vår matsal är det kaos. Elever lämnar bestick, tallrikar och glas efter sig i princip jämt. Det är högljudd nivå och inga regler gäller. Det här är inte alla elever som gör, men många. Under de 1½ åren som jag har gått på Wendela Hebbegymnasiet har jag sett 1 lärare säga till några elever att det inte är acceptabelt. Förutom i det fallet så bryr sig inte lärarna överhuvudtaget, eleverna kan bete sig hur de vill utan att det uppmärksammas. Då får matsalspersonalen gå och plocka efter de elever som inte plockar undan efter sig. Varje gång jag ser matsalspersonalen gå där och ta i alla nerkladdade tallrikar så får jag ett hugg i hjärtat. Det är inte rätt.

Anledningen till att lärarna inte gör något är att de gör en slags protest mot de nya reglerna. Förr hade de pedagogisk lunch och då betalade de bara 17 kr för varje lunch. Nu tycker regeringen att de ska betala 39 kronor per lunch istället, vilket det inte är värt. Så nu protesterar alltså lärarna mot att det har blivit såna regler. Många lärare väljer att äta sina luncher i personalrummet. Det har lett till att det är få lärare som överhuvudtaget äter i skolmatsalen.

Matsalen har förvandlats till en anarkisktisk zon. När jag tog upp det här problemet på handledartiden så sa lärarna att jag själv skulle gå och säga till. Men jag kan säga att jag som elev vågar inte det. Lärarna säger ju i princip att det är okej för de att uppföra sig så, så varför skulle eleverna lyssna på mig? Jag är helt enkelt rädd för att säga till.

Att det här har genomförts tycker jag är helt sjukt. De politikerna som har kommit på detta borde få komma till vår skola och se hur det egentligen är i vår matsal. Jag tror inte att Wendela Hebbegymnasiet är ett undantag, utan jag tror att flera skolor har problem med det här.



Kom på att detta kan jag ju använda i hebbewebben som startar på torsdag.

b

Imorgon har jag sovmorgon till kvart i sju. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Skönt med sovmorgon. Men tragiskt att kvart i sju är sovmorgon för mig..


a

Hej!

Satan vad kallt det är ut. Det är inte okej alltså. Vattnet hade fryst i stallet, så jag fick ta in massa hästar och höja elementen för att det skulle tina upp. Vet inte om det har gjort det än men jag hoppas på det, annars måste vi springa ner men vattenhinkar från huset. Med tanke på att vi har 10 hästar så är det sjukt jobbigt.

En annan sak är att grannarnas pudlar skäller som galningar och då blir Lisa galen och skäller tillbaka och det är så himla jobbigt. Jag är trött, har ont i huvudet, är utsliten och vill bara ha lite lugn och ro.

Nu måste jag plugga. Orkar inte med någonting just nu.

Trött

Det är inte nådigt vad trött jag är idag.

Jag, katten och chipspåsen

Jag sitter här själv. Mamma, Eric, Ellen och Joakim är och ser snabba cash på bio. Jag har lovat att se den med Torkel om 2 veckor. Frågan är vad man ska göra. Känner mig väääldigt ensam just nu. Mitt enda sällskap är Nissan (katten) och min chipspåse. Vi sitter här och äter chips tillsammans.




Fast just nu ser hon mest död ut faktiskt. Så var det med det sällskapet..

Thank you mother

Höll precis på att skriva på ett viktigt papper till banken.

"Skriv fint här" sa mamma till mig.

Jag börjar skriva..

"Nej, fint sa jag" säger hon då.



Tack för den mamma.

Firat Frida!

Igår skrev jag inte i bloggen, jag var nämligen hemma hos Frida och firade att hon har fyllt år. Hon fyllde år den 10e och då gick hon självklart ut. Men vi småttingar är ju för små för att följa med ut på krogen. Än så länge iallafall! Vi hade det väldigt bra med skratt och kras (jag hade sönder ett glas med mina tänder och min mun, men det gick bra). MYcket roligt iallafall och tack för det Frida!

Idag har jag sovit typ.. haha grmyt trött är jag. Men så låg jag och jennifer och pratade till klockan 2. Och hon gick upp kl 6 för att gå till jobbet. Stackarn! När hon väckte mig för att säga hejdå kunde jag bara säga "ööööhaaahee". Tihi.

Nej men nu ska jag sova mer typ, det gäller att passa på när man ärledig.

Svar på din fråga

Svar till anonym!

Jag bor på en hästgård med min familj, så jag är inte inackorderad någonstans. Vi bor på en hästgård i Hölö och har just nu 10 hästar här hemma. Vi har inte bara hästar utan hundar och katter också. Det är full fart hela tiden!

Nykär



Jag är nykär. Inte i en människa utan i en låt. Mandi diao med you can´t steal my love. Så grymt bra.

Mot stallet

Nu ska jag ut och rida!


.

Visste ni att den här veckan är den veckan på hela året som folk mår som sämst? Visste ni att den här dagen är den dagen som flest begår självmord?

Jag vet en som gjorde det idag, fast för sju år sen. Någon dag ska jag sätta mig ner och skriva ner allt från den dagen. Ändå från morgonen när jag vaknade tills på kvällen jag fick veta det. Jag kommer ihåg allt från den dagen. Direkt efter jag fick veta det blev det svart. Sen kommer jag inte ihåg mer.


Guuud

Nu är droppen nådd. Haha säger man så? Men iallafall. Ni vet det där inlägget jag skrev förut om att mamma hade skaffat voddler och gud vet allt och att det kändes weird. Nu har hon skaffat msn.

Och nej, jag tänker inte adda henne.

NICE

GAH VAD SKÖNT! Nu har jag gjort klart samhällsprovet, matteprovet och allt som ska in med UF den här veckan. Puh. Det med UF som vi ska lämna in är allt från budget till affärsplan mm. Sjukt mycket. Men jag och Malin gjorde en folder till företaget som blev så snygg.

Efter skoldagen var vi en del som gick och åt på Nancys, sen gick jag och Malin på stan och gjorde lite grejer. Köpte bland annant present till Frida som har fyllt år. Hon kommer nog bli jätteglad för presenterna!

Nu ska jag gå ner och baka inför imorgon. Vi i spanskagruppen ska baka till lärarna och samla in pengar inför vår spanskaresa. Jag  hoppas det inte är några som glömmer. Alexander och Kevin har båda smsat mig och trott att vi skulle göra det till någon annan dag. Men nehej, så dom kommer ha gjort det till imorgon också hoppas vi.





Well, nu ska jag väl sätta igång. Jag tycker inte om att baka.

Väljer att avsluta dagen med dessa ord;

JAG ÄLSKAR DIG TORKEL.

Opepp

Jag känner mig så opepp på att ha matteprov imorgon. Ellen berättade att en klass förra året (behöver inte säga vilken) så var 4 av 32 godkända i matte B och 28 fick alltså IG på hela kursen. Det får mig att känna mig mer osäker inför provet.

Well det värsta som kan hända är att man får IG på provet och man får göra omprov. Matte B är det enda ämnet som jag är nöjd med om jag får G i. I de andra ämnena är det inte acceptabelt, eller jag skulle bli väldigt besviken på mig själv. Men detta ämne är ett undantag.

Nåja. Nu ska jag plugga på matten. Eller nej jag ljuger, jag vet att jag inte kommer göra det så varför ens skriva det? Jag ska sova nu.

Två av mina tre fina hästar

Igår la jag ut Paloma på annons på hastnet.se. Det har redan hört av sig folk som är intresserade, kul!

Idag tog jag och Ellen lite kort på Paloma och Justin (hennes avkomma), som snabbast. Blöta och rufsiga är dom, men ändå söta.









Ett av kortet var från i somras. Om ni gissar rätt på vilken bild det var så är ni bra.

Och nu ska ni få se en otroligt söt bild på Justin när han bara var några dagar gammal.




Har även en bild på honom när han precis kom till världen och ut från..ah ni vet. Kan dock vara lite känsligt om man nu är känslig av sig. Men vem vet, jag kanske visar den någon gång...?



Weird

Jag är glad som har en mamma som inte är gammeldags av sig. Som inte tycker att datorer är onödigt och att jag lika gärna kan dela mobiltelefon med min syster.

Men när hon har facebook, spotify och voddler (stavas det ens så?) och inte jag, och beställer biljetter för att se Thåström och säger att han äger fett. Njae då känns det bara konstigt..




Jag kommer sakna dig så himla mycket

Hej!

Just nu sitter jag hemma hos Torkel. Idag är ingen bra dag för idag åker han tillbaka till Lund. Kommer inte skriva något mer idag, gör det imorgon..

.

Vaknade imorse vid 6.  Kände att jag mådde lite illa, sprang in till toaletten och det kändes som jag skulle spy. Jag gjorde inte det som tur var, men jag har mått så otroligt illa hela dagen. Gör det nu.

Ska iallfall åka till skolan imorgon. Jag måste. Har en redovisning och på spanskan ska vi prata om spanskaresan som vi ska göra i april. Min spanskalärare ringde mig idag och sa att de var fler spanjorer än vi svenskar, så när de ska bo här så måste någon ta emot två. Hon frågade mig och jag sa att det gick bra att två bor hos mig. Vet inte om det är bra eller dåligt.


PUSS

Igår färgade Torkel min utväxt i håret, målade mina naglar och pussade på mig.

Jag älskar honom.

<3

Ny mobil

Idag fick jag min nya mobil! Den är jättefin och jag är supernöjd med den. Det var bara ett problem med den, när jag fick den så stod allt i den och i handboken på polska. Med hjälp av google translate så löste jag och Torkel så vi kunde byta språk. En del saker står fortfarande på polska så jag fattar ingenting när jag ska prova något spel..

Fråga mig inte vad det är för mobil för sånt är jag så dålig på. Det är en samung, den är svart och har touch. Det är allt jag behöver veta.

Surt

Det känns lite surt att komma till den första lektionen i skolan efter lovet, när vi absolut inte gjorde någonting. Just nu sitter jag här och gör..ja, ingenting. Torkel ligger hemma i min säng. Typiskt att jag hade kunnat lega där med honom nu.

Surt.

Grattis Frida 18 år!

Idag är ingen vanlig dag för det är Fridas födelsedag, hurra hurra hurraaaaaaaaa!

Denna dag blir du myndig Frida. Om inte så länge blir jag också det. Lite galet om man tänker efter.

På en kort stund blev vi snabbt väldigt bra vänner och idag är du en av mina närmsta vänner. Tack för att du finns och igen, GRATTIS!








Inte som andra döttrar, en sann berättelse



Boken inte som andra döttrar som är skriven av Deborag Spungen är välrldens bästa bok som jag rekommenderar till alla. Den handlar om Nancy Spungen som är Deborahs barn. Hon är schizofren men på den tiden när dom levde så visste man inte att den sjukdomen fanns. Ena stunden är hon den snällaste dottern som finns och efter någon timme försöka slå ihjäl sin mamma med en hammare. Senare i livet träffar hon Sid Vicious som var basist i bandet Sex Pistols. Dom blir tillsammans och deras vardag består nästan enbart av droger.

År 1978 hittas Nancy död på Hotel Chelsea i New York. Hon hade fått en jaktkniv som var 18 cm lång in i magen och förblödde. Kniven tillhörde Sid. Deborah tror att Nancy ville att Sid skulle döda henne som en kärleksförklaring för hon inte ville leva.


Nancy och Sid på bilden

Att boken är sann gör att den blir ännu bättre och man lider med Deborah i hennes berättande.

Om ni inte har läst boken-gör det. Jag lovar att ni inte kommer ångra er.

10 SKÄL ATT SERVERA ALKOHOL I SKOLAN:

1. Eleverna skulle komma frivilligt till skolan.
2. Eleverna skulle inte klaga över den dåliga skolmaten.
3. Eleverna å lärarna skulle gärna jobba över på fredagarna eftersom dom inte behöver gå till nån annan fest eller bara och slappna av.
4. Chanserna för att få bättre betyg skulle vara större när lärarna är fulla.
5. Klasskamraterna skulle plötligt se mycket bättre ut.
6. Cafeterians inkomster skulle öka.
7. Flera elever skulle få lättare på muntliga redovisningar.
8. Det skullle öka dina chanser att få se dina skolkamrater nakna.
9. Sommarlov skulle inte behövas för eleverna skulle hellre komma till skolan.
10. Lärarna skulle inte längre behöva kaffe i lärarrummet för att piggna till.

Detta är ju klockrent.

Nu köööör vi (jag)

Godmorgon! Eller snarare god förmiddag, klockan är redan tolv ju..

Idag ska jag köra till vagnhärad och träffa min bästa vän, ska bli väldigt trevligt. Senare ikväll ska jag köra hem till min pojkvän och sova där.

Just nu försöker jag köra så mycket som möjligt. Jag SKA ta mitt körkort när jag är 18. Kanske ska ha det som ett nyårslöfte? Jo jag bestämmer det nu. Att köra är inte så svårt, det är det där med teorin som är jobbig. Eller jag kan inte säga att det är jobbigt för jag har inte läst en enda sida i teorinboken. Det måste jag ändra på. Tänk att kunna köra vart man vill och när som helst och inte behöva kolla busstider och gå en massa. En sån frihetskänsla!



Underbara vän.

SL är ett otroligt bra exempel på några som inte lär sig av sina misstag

JAG BLIR SÅ ARG. Gah jag måste verkligen avreagera mig nu. Idag skulle jag och massa människor hem till Malin, mycket trevligt och jag såg fram emot det. Jag skulle ta tåget från Södertälje till Gnesta. När vi har suttit på tåget i 20 minuter pga förseningar så säger de i högtalarna att det är fel på tåget men att det kommer gå ersättningsbussar till Gnesta.

Så vi går ut och väntar på den där ersättningbussen. Vi visste inte vart den skulle gå så vi frågade massa andra busschaufförer. De sa att vi skulle ställa oss på ett ställe och att den snart skulle komma. Fan heller att den gjorde. Vi fick stå där i 45 minuter i 20 minusgrader, och vi frågade hur många busschaufförer när den skulle komma och de sa bara att vi skulle vänta. När vi höll på att frysa ihjäl så gick vi in för att värma oss och där sa dom att det inte alls gick några ersättningsbussar. JA MEN SÅ BRA ATT VI FICK VETA DET DÅ!

Okej. Jag vet att vi bor i Sverige. Sverige är ett kallt land. Då händer det att det blir fel på tågen av kylan. Visst. Men hur jävla svårt ska det vara att ge information till dom som ska åka med?! Det värsta är att jag har varit med om det här flera gånger. Sammanlagt vet jag inte HUR många timmar jag har fått stått ute och väntat på bussar som inte har kommit på stationen och de har varit så förbannat lata så de inte har kunnat gå 20 meter och säga det till dem som står och väntar. Folk har varit arga och sagt åt dom att ge bättre information. Gör dom det? Nej.

SL är ett otroligt bra exempel på några som inte lär sig av sina misstag.

Det hela slutade med att alla gick hem och jag fick sitta och vänta på stationen tills Eric hämtade mig. Nu får vi bestämma en ny dag att träffas på. Otroligt tråkigt att det blev som det blev idag, jag hade sett fram emot det.

Jag vill fly till sommaren


Att ta från de rika och ge till de fattiga är inte rån

Willys, Hageby, Norrköping

En pojke ~3 sitter i kundvagnen medan hans mamma ~30 plockar varor. Mamman tar upp en påse smultronrån och slänger ner i vagnen.
Pojken (tar upp påsen och ropar): Prisa Gud! Här kommer skatteåterbäringen!


2010

Just nu är livet bra! Hade askul nyår med dom bästa, jag har jobbat klart, jag har de bästa vännerna som finns och den underbaraste pojkvännen i världen som jag alltid vill vara tillsammans med och snart kommer Sara hit.

Som sagt, livet är braaaaaaa. Jävligt bra.

 


RSS 2.0